Tarsoy systeem

Voor het Tarsoy systeem wordt uitgelegd, is het belangrijk om te weten dat deze naam in heel veel variaties voorkomt. Het wordt ook weleens het Tarsoj systeem genoemd. Zo weet je dat dit dus dezelfde tactiek betreft. Het draait erom dat je met je inzet durft te schuiven gedurende het spel. Bij verlies toon je meer lef en bij winst rem je jezelf juist af. Het is daarom dus ook heel simpel te onthouden. Het gaat namelijk alleen maar om een simpele rekensom op basis van je inzet. Het leuke hierbij is dat je ook van idee kunt veranderen over waarop je inzet wanneer je aan het spelen bent. Je hoeft je niet bij een specifieke kans te blijven gedurende het spelen. Dat maakt het leuker.

Het Tarsoy systeem gaat wel altijd uit van enkelvoudige kansen. Dat betekent dus dat je gaat voor zwart of rood. Of dat je kiest voor even of oneven. Daarnaast is ook de keuze tussen 1-18 of 9-36 een optie. Je kunt daarbij dus ook variëren. In je eerste ronde zet je in op zwart, in de tweede op even, in de derde op oneven en in de vierde op 1-18. Dat maakt verder geen verschil voor het systeem. Wel is het belangrijk dat je goed nadenkt over de inzet waarmee je dit per ronde doet. Dit hangt af van de uitslag van de voorgaande ronde. Je inzet gaat aan de hand daarvan omhoog of juist omlaag. Winst of verlies maakt hier dan het verschil in als je aan het spelen bent.

De stappen die je zet
Het Tarsoy systeem begint altijd met een basisinzet. Voor het gemak nemen we €1. Wanneer je wint bij je eerste beurt, dan blijf je bij €1. Verlies je, dan ga je juist naar €2. Verlies je weer? Dan ga je naar €3. Win je juist, dan ga je van €2 weer terug naar €1. Op die manier blijf je spelen. Verliezen kan je daardoor gemakkelijk goedmaken, maar winsten die je pakt zet je ook direct opzij. De kans dat je die volledig verspeelt door te lang door te spelen is daardoor dus wel heel klein. Dit maakt het een geliefd systeem bij mensen die graag wat behoudender spelen, maar wel graag wat winsten willen boeken. Dit kan je dus meewegen.

Er zijn heel veel manieren waarop je dit systeem kunt spelen. Het Tarsoy wordt bijvoorbeeld willekeurig gespeeld door voortdurend heen en weer te schuiven tussen de enkelvoudige kansen. Er zijn ook spelers die het juist aanpakken op een meer gestructureerde manier. Bij verlies blijf je staan op de kans die je gekozen had. Bij winst schuif je dan juist door. Daarmee ga je ervan uit dat tweemaal achter elkaar hetzelfde gebeurt minder waarschijnlijk is dan een voortdurende reeks van verschillende uitkomsten aan de tafel. Dit kan dan ook de manier zijn waarop je voortdurend met je inzet blijft doorschuiven en zo dus ook kunt blijven winnen. Natuurlijk komt er bij deze manier van inzetten wel ook een mate van geluk kijken.