Martingale systeem

Als het gaat over roulette strategieën, dan moet het eigenlijk altijd wel even over het Martingale systeem gaan. Dit is een systeem dat al bijna net zolang als het spel bestaat dienstdoet. Het werkt bovendien online net zo goed als het voorheen altijd offline heeft gedaan. Het is dus ook niet voor niets dat dit systeem altijd hoog aangeschreven staat. Het gaat uit van de verdubbelingsstrategie. Dit is een strategie waar meer systemen vanuit gaan. Desondanks is dit systeem toch de manier waarop de meeste spelers dit het liefst aanpakken. Het komt erop neer dat je enkelvoudige keuzes zoals zwart of rood en even of oneven als uitgangspunt neemt van je inzet. Daaruit kan je dan een leuke winst gaan opbouwen als speler aan een tafel.

Waar het gaat om de omvang van je inzet is het Martingale systeem misschien wel het meest simpele van allemaal. Je kiest een bepaalde inzet waar je mee speelt en speelt daarmee zolang je wint. Verlies je? Dan kies je in de volgende ronde voor een verdubbeling van je inzet. Je kan op die manier mits je wint dan snel je verlies weer goedmaken. Terwijl je verlies nooit groter is dan je basisinzet. Tenzij je een aantal rondes achter elkaar verliest natuurlijk. Al kan je dat gehele verlies dan in één beurt weer goedmaken door wel te winnen. Wanneer je dit lang genoeg kunt volhouden, kom je uiteindelijk altijd aan winst.

Een simpele weergave
Om het Martingale systeem net iets duidelijker te maken is het gemakkelijk om een simpele weergave van de manier van spelen te geven. Begin je met €1? Dan houd je dit vol zolang je wint. Iedere winst levert dan dus €1 op. Wanneer je verliest verdubbel je je inzet naar €2. Verlies je nog een keer, dan ga je naar €4. Net zolang tot je weer wint. Dan ga je weer terug naar je begininzet van €1. De strategie is eigenlijk gewoon afgeleid van kop of munt spellen. Met dat verschil dat er voor elke uitkomst 50 procent kans is. Dat is natuurlijk anders bij roulette. Dat neemt niet weg dat het systeem op termijn altijd voor winst moet zorgen.

Er zijn daarom wel een aantal zaken die je mee moet nemen wanneer je speelt volgens Martingale. Er kan namelijk een flinke reeks aan verliespartijen ontstaan. In dat geval moet je dus ook op enig moment durven stoppen. De winst die je uiteindelijk altijd zal maken, hoeft niet per definitie uit dezelfde avond te komen. Je kunt dan beter naar het grote geheel kijken. Altijd spelen volgens dit systeem moet je over langere periode altijd winsten kunnen brengen als speler. Wijk daarom niet af van je strategie, maar weet zo nu en dan eens te stoppen wanneer je achter elkaar rondes blijft verliezen en er geen einde aan lijkt te komen. Op die manier beperk je de verliezen van één avond, waardoor dit geen groot effect op de lange termijn heeft waarin je wel veel winsten hebt geboekt als speler aan de roulettetafel.