Fibonacci systeem

Het Fibonacci systeem is één van de roulettestrategieën die het meest wordt toegepast. Dit is altijd al zo geweest. Het is dan ook een strategie die zowel online als in een echt casino werkt. Het is wel belangrijk om in ieder geval een bepaalde basiskennis van het spel te hebben als je dit systeem gaat toepassen. Het is gebaseerd op een wiskundige reeks. Hoewel dit misschien ingewikkeld klinkt is het voor iedereen te begrijpen, mits je weet hoe je het op zijn best kunt toepassen. Je moet eigenlijk alleen maar kunnen optellen. Wanneer je dit op de juiste manier doet, dan kan je er het maximale uithalen als speler. Je begint altijd bij 1 en gaat vanaf daar steeds verder wanneer je aan het spelen bent.

1 staat hierbij voor je eerste inzet. Na 1 volgt nog een keer 1. Daarna volgt 2, dan 3, dan 5, dan 8, dan 13 en zo verder. De oplettende lezer heeft al gezien waar dit naartoe gaat. Het is iedere keer zo dat de inzet de som van de voorgaande twee inzetten is. Dus je begint bij 1, dat doe je daarna nog een keer. Daarna krijg je 1+1=2 en daarna 1+2=3. Op die manier maximaliseer je je winst, maar zorg je vooral dat je je verlies snel terugwint. Dit is vooral het uitgangspunt van het systeem. Dat komt namelijk ook omdat je bij dit systeem alleen vooruit gaat wanneer je verliest. Wanneer je wint moet je het net even anders doen. Dit onderscheid is belangrijk.

Bij winst terug stappen
Zoals gezegd ga je bij het Fibonacci alleen vooruit naar de volgende inzet wanneer je verliest. Begin je met €10, dan zet je bij verlies opnieuw €10 in. Verlies je weer, dan zet je €20 in. Dan €30, €50, €80 en zo verder net zolang tot je wint. Dan komt de truc, want dan stopt de groei van je inzet. In plaats daarvan ga je dan twee stappen terug. Dus stel dat je op dat moment €80 had ingezet, dan is je volgende inzet dus €30. Win je weer, dan ga je weer helemaal terug naar €10. Verlies je echter wanneer je op €30 stond, dan ga je in stappen juist weer vooruit. Op die manier kan je dus zowel je verlies goedmaken, als je winst zo snel als mogelijk goed op laten lopen.

Het Fibonacci systeem is op zich niet heel moeilijk, maar je moet wel snel kunnen rekenen. Daarom is het ook slim om met even en hele getallen te werken als je dit systeem gaat gebruiken om in te zetten. Op die manier maak je het voor jezelf alleen maar gemakkelijker. Daarmee maak je dan dus je kansen dat het goed afloopt ook een flink stuk gemakkelijker. Let wel op dat het ook in je budget past om een aantal stappen te kunnen maken. Daarnaast is het belangrijk om op te letten wat de limiet is aan de tafel. Ook hier moet je je inzet dan enigszins aan aanpassen als je met dit systeem werkt.